Foamea nu te ajuta sa inveti!

Deoarece in timpul derularii proiectului nostru "Impreuna sustinem educatia" am aflat despre tot felul de situatii in care elevii sufera de foame, incepand din ianuarie 2015 implementam proiectul "Foamea nu te ajuta sa inveti!".

Le cerem copiilor performanta, dar ei vin la scoala fara sa manance nimic dimineata, fara sa aiba pachet la ei, si participa la ore flamanzi si rusinati ca le chioraie matele de foame. Cum sa te concentrezi asupra calculelor complicate de matematica sau asupra formulelor de fizica si chimie, daca ti-e foame??? 

In cadrul acestui proiect, ne propunem sa trimitem pachete cu alimente familiilor sarace, sa organizam mese calde pentru copii si sa le distribuim elevilor defavorizati alimente in masura posibilitatilor: fructe, biscuiti, sandwich-uri.

Va asteptam in numar cat mai mare alaturi de noi, sa-i aparam de saracie pe cei mai vulnerabili dintre cetatenii acestei tari- copiii! Sa incercam sa le schimbam viata in bine, dupa puterile noastre, ale fiecaruia! Stim ca nu-i putem ajuta pe toti cei care sunt in nevoie, dar daca fiecare dintre noi se implica si schimba in bine viata unui singur copil, chiar putem schimba lumea, ne putem schimba viitorul!

 

"Cea dintai si singura esentiala datorie a omului este caritatea, adica o neobosita justificare a bucuriei existentei. A face din viata si cunoasterea ta o permanenta bucurie în pofida tuturor mizeriilor, si întunecimilor, si pacatelor, si neputintelor, si deznadejdilor, iata o datorie a omului si a omeniei din tine."
Mircea Eliade