Foamea nu te ajuta sa inveti!

Deoarece in timpul derularii proiectului nostru "Impreuna sustinem educatia" am aflat despre tot felul de situatii in care elevii sufera de foame, incepand din ianuarie 2015 implementam proiectul "Foamea nu te ajuta sa inveti!".

Le cerem copiilor performanta, dar ei vin la scoala fara sa manance nimic dimineata, fara sa aiba pachet la ei, si participa la ore flamanzi si rusinati ca le chioraie matele de foame. Cum sa te concentrezi asupra calculelor complicate de matematica sau asupra formulelor de fizica si chimie, daca ti-e foame??? 

Mai multe detalii aici...

Impreuna sustinem educatia !

n cadrul acestui proiect, ne dorim sa-i ajutam pe profesorii, invatatorii si educatorii care isi iubesc meseria si care au nevoie de resurse pentru a le oferi conditii mai bune de invatat elevilor lor. Stim ca multi dintre ei se lupta zilnic cu tot felul de neajunsuri in salile de clasa, de aceea ii invitam sa ne trimita proiectele lor scolare, in care sa specifice resursele de care au nevoie, iar noi vom face tot posibilul sa-i sprijinim. 

Profesorii pot fi de oriunde din tara, iar proiectele pe care le propun pot fi din orice domeniu (de la matematica la muzica, de la educatie fizica la literatura, etc ), pot cuprinde atat activitati educative formale, cat si non-formale, pot cuprinde resurse variate (carti, planse, softuri educationale, echipamente de laborator, etc).

Mai multe detalii aici...

Vreau sa merg la liceu !

In fiecare an, din cauza saraciei, zeci de mii de copii din mediul rural renunta la scoala si implicit la sansa de a avea un viitor mai bun.

In cadrul proiectului "Vreau sa merg la liceu", Asociatia Because We Care isi propune sa le ofere copiilor care provin din familii fara posibilitati financiare, dar care isi doresc sa invete, sansa de a-si continua studiile la liceu. Putem schimba viitorul unui copil, sprijinindu-l sa-si continue educatia!

Educaţia este mişcarea din întuneric spre lumină; este cea mai puternică armă care poate fi folosita pentru a schimba lumea.

Mai multe detalii aici...

Pay it forward ! Da mai departe !

Campania inceputa de noi in iunie, campanie inspirata de filmul "Pay it forward" este cel mai mare eveniment pe facebook, in Romania, in acest weekend ! 

Campania noastra continua ! In drum spre locul de munca sau in pauza de masa, sau seara cand iesiti la plimbare, luati orice doriti sa daruiti (exemple: o carte, o jucarie, o ciocolata, un sapun, o punga cu cereale, o cutie cu bomboane, un pachet de cafea, un fular, o pereche de ciorapi, de manusi sau de papuci, etc ), impachetati frumos cadoul si, eventual fara sa va vada nimeni, lasati-l la vedere, intr-un loc public, cu un biletel pe care scrieti: "Cu mult drag pentru oricine are nevoie. Daca poti, ajuta si tu pe cineva fara sa ceri nimic in schimb !" 

Daca aveti posibilitatea, faceti-i o poza, postati-o aici si povestiti-ne despre fapta voastra! Va rugam sa veniti alaturi de noi si sa dati mai departe invitatia !

Mai multe detalii aici...

Contributia romanilor la progresul omenirii

In cadrul proiectului “Contributia romanilor la progresul omenirii”, ne-am hotarat sa organizam concursuri pentru elevii claselor V-VIII si sa-i si premiem pe cei mai buni dintre ei. Ne dorim ca elevii sa se familiarizeze cu personalitati din toate domeniile: de la Nicolae Paulescu, descoperitorul insulinei, la Petrache Poenaru, inventatorul stiloului, de la Brancusi la Sofia Ionescu-Ogrezeanu -prima femeie neurochirurg din lume, de la Henri Coanda la Emil Racovita, etc. Vrem ca tinerii nostri sa invete care sunt adevaratele valori pe care ar trebui sa le aprecieze si sa le insuflam totodata mandria de a fi roman! Joi, 22 noiembrie 2012, in parteneriat cu Scoala Gimnaziala nr 2 Popesti-Leordeni, a avut loc primul concurs cu tema "Romani cu care ne mandrim". Concursul s-a desfasurat pe 2 sectiuni- una adresata claselor V-VI, alta adresata claselor VII-VIII. Concursul a avut un mare succes in randurile elevilor, care s-au pregatit temeinic si care au fost rasplatiti cu premii pe masura, marele premiu pentru fiecare sectiune fiind cate o tableta.

Mai multe detalii aici...

''O fereastra spre lume''

Ne-am propus largirea orizontului pentru copiii din scolile generale, satisfacerea curiozitatii lor si a nevoii lor de cunoastere.
Proiectul “O fereastra spre lume” isi propune sa dezvolte programe educationale si recreative pentru copii: activitati extrascolare, vizite la teatre si muzee, excursii si tabere, organizare serbari, petreceri, ateliere de creatie si alte evenimente pentru copii. De asemenea, proiectul isi propune organizarea de vizite la unitati de productie din diferite industrii, in fabrici si institutii. Copiilor li se va prezenta procesul de fabricatie si vor invata lucruri noi despre diverse meserii, sperand ca in viitor vor dori sa-si aleaga una dintre acestea.
Cum insa realizarea unui proiect de o asemenea amploare are nevoie de implicarea a cat mai multe resurse, atat umane cat si materiale, va facem invitatia si totodata rugamintea de a ne fi alaturi. Va rugam sa ne sprijiniti in acest proiect prin care vom aduce impreuna bucuria si zambetul acolo unde nu ar trebui sa lipseasca niciodata: pe chipul fiecarui copil !

Mai multe detalii aici...


"Cea dintai si singura esentiala datorie a omului este caritatea, adica o neobosita justificare a bucuriei existentei. A face din viata si cunoasterea ta o permanenta bucurie în pofida tuturor mizeriilor, si întunecimilor, si pacatelor, si neputintelor, si deznadejdilor, iata o datorie a omului si a omeniei din tine."
Mircea Eliade