-- arhiva --

Mergem la Scoala

Asociaţia Because We Care, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al judetului Ialomiţa, desfăşoară în perioada 01 - 21 Septembrie 2012 o campanie prin care ne propunem să oferim rechizite la peste 500 de copii din satele defavorizate din judeţul Ialomita. Statisticile şi realitatea din sate arată că foarte mulţi părinţi nu îşi trimit copiii la scoală sau grădiniţă din cauza lipsurilor materiale. Ne dorim să câştigăm cât mai mulţi oameni alături de noi care să ne ajute să le oferim unora dintre aceşti copii un set de rechizite! Valoarea acestuia este de 15 RON. O donaţie din partea voastră poate oferi unui copil o parte din suportul necesar pentru a merge la şcoala. Vă aşteptăm sa fiţi alături de noi, dar mai ales de ei !

Mai multe detalii...

Veronica si Stefania

Veronica si Stefania sunt doua fetite cu probleme materiale, pe care le-am cunoscut la Buesti, la serbarea de Craciun la care am luat parte, serbare oferita de copiii Gradinitei din sat.

Parintii Veronicai s-au despartit, ea si cei doi frati ai sai au ramas cu tatal. Acesta era violent uneori iar pe fetita nu a lasat-o sa mearga la gradinita nici o zi. In urma unei anchete sociale, copiii au fost dusi intr-un centru de plasament. Veronica nu s-a putut adapta, nu a rezistat acolo, cerand sa fie dusa la bunica, lucru care s-a si intamplat. Din vara, ea sta cu bunica si cu bunicul. Bunicii sunt in varsta si au o situatie materiala deloc buna. Saptamana trecuta a racit foarte puternic si nu a mai putut merge la gradinita. Trebuia sa mearga si la un control oftalmologic si noi ne-am oferit sa ajutam cu costul consultatiei si al ochelarilor, de care ea are nevoie. Nu a ajuns la control din cauza bolii. Am rugat pe dna educatoare sa ii cumpere medicamente si sa i le trimita, deoarece bunicii nu aveau banii necesari pentru ele.

Mai mult, ne-am gandit sa o ajutam pe Veronica si bunicii ei cu produse, mancare, in valoare de 150 RON lunar.

 

Mai multe detalii...

 

Asociatia de binefacere "Sfanta Iustina"

In cadrul Sfintei Manastiri Marcus din jud. Covasna, Maica Stareta Serafima a infiintat Asociatia de Binefacere "Sfanta Iustina", in scopul adapostirii fetitelor orfane sau abandonate de parintii lor in maternitate. Se spune ca nu exista milostenie mai mare decat cea facuta orfanilor, copiilor aruncati singuri-singurei in valtoarea acestei lumi dezlantuite.
Maica Stareta Serafima este mama pentru 11 fetite orfane, pe care le crește cu un profund simț al responsabilitatii. Pentru ca mama este cine te creste si te ingrijeste cu...

Mai multe detalii...

 

Alexandru si Darius

Nu mai ţin minte cum e să îţi faci temele la lumina unui bec şi le e dor să se uite la desene animate la televizor. Iar frigiderul au ajuns să-l folosească pe post de dulap. De un an şi jumătate, cei doi fraţi, Alexandru (12 ani) şi Darius Căşăriu (10 ani) nu mai au curent în garsoniera lor dintr-un bloc din oraşul Popeşti-Leordeni, de lângă Bucureşti. Gândul că vine iarna îi îngrozeşte pe cei doi frăţiori. Nu doar că ziua e mai scurtă şi trebuie să facă rost de multe lumânări la lumina cărora să-şi scrie temele, dar vor îngheţa de frig în casă.

Au zeci de diplome Se bucură când merg la şcoală, chiar dacă în unele zile sunt rupţi de foame. “În clasă e cald, e bine şi ne place să stăm cu colegii şi să învăţăm lucruri noi”, ne-a mărturisit Alexandru. Dovadă stau zecile de diplome pe care le au cei doi băieţi premianţi. Mai mult: Alexandru şi Darius sunt premianţi, deşi învaţă la lumânare.

Mai multe detalii...

 

 

Pag << 1 2 >>

"Cea dintai si singura esentiala datorie a omului este caritatea, adica o neobosita justificare a bucuriei existentei. A face din viata si cunoasterea ta o permanenta bucurie în pofida tuturor mizeriilor, si întunecimilor, si pacatelor, si neputintelor, si deznadejdilor, iata o datorie a omului si a omeniei din tine."
Mircea Eliade