Alexandru si Darius

Nu mai ţin minte cum e să îţi faci temele la lumina unui bec şi le e dor să se uite la desene animate la televizor. Iar frigiderul au ajuns să-l folosească pe post de dulap.

De un an şi jumătate, cei doi fraţi, Alexandru (12 ani) şi Darius Căşăriu (10 ani) nu mai au curent în garsoniera lor dintr-un bloc din oraşul Popeşti-Leordeni, de lângă Bucureşti. Gândul că vine iarna îi îngrozeşte pe cei doi frăţiori. Nu doar că ziua e mai scurtă şi trebuie să facă rost de multe lumânări la lumina cărora să-şi scrie temele, dar vor îngheţa de frig în casă.

Au zeci de diplome !

Se bucură când merg la şcoală, chiar dacă în unele zile sunt rupţi de foame. “În clasă e cald, e bine şi ne place să stăm cu colegii şi să învăţăm lucruri noii”, ne-a mărturisit Alexandru. Dovadă stau zecile de diplome pe care le au cei doi băieţi premianţi.

Tatăl lor, Mihai Căşăriu, singurul care-i întreţine, a lucrat pe şantier. După ce însă, acum doi ani, a stat prin spital cu Darius, acesta având o infecţie la picior, a fost dat afară. Pentru că nu au mai avut bani să achite factura la curent, au rămas pe întuneric.

Ca să-i ţină la şcoală, tatăl lor s-a împrumutat: are datorii de 8.000 de lei. “Nu mai vrem să învăţăm la lumânare şi ne rugăm la Dumnezeu să facă o minune şi să avem şi noi căldură în casă”, ne-a zis Alexandru, cu ochii în lacrimi.

Trăiesc cu 84 de lei pe lună

De mai bine de un an, frigiderul familiei Căşăriu e gol. Copiii visează la vremurile când găseau pe rafturi carne şi bunătăţi. Acum au ajuns să mănânce doar cartofi cu fasole şi să fie la mila vecinilor. Alocaţiile băieţilor, adică 84 de lei, singurii bani care le intră lunar în casă, nu le ajung nici măcar să- şi ia cele necesare la şcoală.

 

sursa : Libertatea.ro 

gf

"Cea dintai si singura esentiala datorie a omului este caritatea, adica o neobosita justificare a bucuriei existentei. A face din viata si cunoasterea ta o permanenta bucurie în pofida tuturor mizeriilor, si întunecimilor, si pacatelor, si neputintelor, si deznadejdilor, iata o datorie a omului si a omeniei din tine."
Mircea Eliade