ioana

Ioana este eleva in clasa a IX-a la Liceul de Arta Plastice "N. Tonitza"; are hipoacuzie de perceptie bilaterala profunda si un mare talent la pictura si desen. La 3 ani si 8 luni este inscrisa la Gradinita pentru Hipoacuzici, Bucuresti; la 9 ani este inscrisa la scoala pentru Hipoacuzici, Bucuresti.

In clasa a VI-a sustine examenele de specialitate si se muta la liceul de arta Nicolae Tonitza, Bucuresti ( din cls. a VIII-a are profesor de sprijin).

Mediile generale din ultimii ani de studiu (Cls. a V-a media 9,86 ; Cls. aVI-a media 8,21 ; Cls. a VII-a media 8,86 ; Cls. a VIII-a media 9,28 ; Sem. I cls a IX-a media 9,40) dovedesc existenta unui progres scolar real dar si faptul ca integrarea in scoala de masa este benefica pentru Ioana.

Referitor la integrarea Ioanei, mama acesteia afirma: "Dorinta de a se face inteleasa de noii profesori si de catre colegi a ambitionat-o sa lupte mai mult sa dovedeasca tot ce stie si ca poate acumula cunostinte la fel de repede si bine ca toti ceilalti colegi care pot auzi. Un mare avantaj al acestei integrari este acela ca este deja obisnuita cu evaluarea în mod obiectiv a elevului si nu subiectiv în care se tinea cont de deficienta ei." Mai jos, sunt cateva lucrari ale Ioanei.

 

Ancient Greece

Pirate

Quen Elizabeth

"Cea dintai si singura esentiala datorie a omului este caritatea, adica o neobosita justificare a bucuriei existentei. A face din viata si cunoasterea ta o permanenta bucurie în pofida tuturor mizeriilor, si întunecimilor, si pacatelor, si neputintelor, si deznadejdilor, iata o datorie a omului si a omeniei din tine."
Mircea Eliade