La Buesti...

In Judetul Ialomita, in satele Buesti si Marsilieni, sunt doua gradinite micute, una cu un efectiv de 28 de copii si cealalta cu 21 de copii inscrisi. Acesti micuti provin, majoritatea, din familii mai mult decat modeste, cu posibilitati materiale foarte reduse. O fetita de 5 ani este atat de amarata, parintii ei nu-si permit sa-i cumpere o gecuta de iarna si cizmultite..! Ea merge la gradinita imbracata intr-o hainuta potrivita unui copilas de doi ani si poarta espadrile in luna noiembrie... si nu este singurul copil in aceasta situatie.

Sa facem un efort sa le daruim un cadou de Craciun acestor micuti! In 10 decembrie, impreuna cu ceilalti membri si voluntari, vom merge sa ii intalnim pe acesti micuti, la Buesti, unde ne vor astepta sa sosim insotiti de Mos Craciun. Cei care doresc sa contribuie sau sa faca un cadou unuia dintre ei sunt rugati sa ne contacteze pentru mai multe detalii legate de varsta si numele copiilor...

[...]

Am ajuns cu Mos Craciun in Buesti, judetul Ialomita unde am fost asteptati de 49 de copii, au venit si cei din Marsilieni... Bucuria le-a fost imensa la intalnirea cu Mosul. Au pregatit un intreg spectacol, poezii, cantecele pentru ca sa il rasplateasca cumva pe Mosul pentru cadourile pe care aveau sa le primeasca.

Am avut parte de o primire neasteptat de calduroasa, i-am cunoscut si noi pe Cosmina, Irinel, Veronica si Stefania. Sunt niste copii cu povesti impresionante, povesti ale caror detalii le stim de la prietena noastra http://steli anamaria.blogspot.com/2011/11/buesti-un-sat-din-baragan-la-ei-vine.html. Am ramas impresionati de reactia copiilor la vederea lui Mos Craciun: unii au fost mai indrazneti si au vrut sa se aseze chiar langa el, unii mai timizi s-au retras langa doamnele educatoar iar altii chiar au plans la intalnirea cu Mosul, vazandu-l pentru prima oara.

Actiunea s-a dovedit un succes. Am vazut copii, dar si parinti, foarte bucurosi de intalnirea cu Mosul. Cea mai mare surpriza a fost ca majoritatea copiilor, cel putin aceia care si-au exprimat dorintele, au primit exact ceea ce au spus ca vor sa primeasca. Asta s-a datorat chiar Mosului, colegul nostru Alex care, impreuna cu cativa dintre prietenii lui, a cumparat cadouri - jucarii pentru toti cei 49 de copii pe care i-am intalnit la Buesti. Pe langa jucarii, copiii au mai primit dulciuri, fructe, sosetele, caciula, fular si manusi. Am pregatit si cate un pachet pentru fiecare dintre cele 9 familii cu situatie materiala precara, pachet care sa ii ajute in pregatirea catorva mese in preajma sarbatorilor de iarna. Cu exceptia celor vazute si auzite de noi, bucuria copiilor, multumirea parintilor, speram din suflet ca aceasta actiune a facut mai mult de atat si le-a oferit copiilor o zi de neuitat.

Multumim foarte mult tuturor celor care au venit cu noi la Buesti, membrii Because We Care, dar si prieteni, multumim prietenilor Mosului si Craciunitelor lui si speram sa reusim si anul viitor sa-l ajutam pe Mos Craciun sa ajunga la cat mai multi copii.

 

Buesti 2Buesti 3Buesti 4Buesti 5Buesti 6buesti 1
"Cea dintai si singura esentiala datorie a omului este caritatea, adica o neobosita justificare a bucuriei existentei. A face din viata si cunoasterea ta o permanenta bucurie în pofida tuturor mizeriilor, si întunecimilor, si pacatelor, si neputintelor, si deznadejdilor, iata o datorie a omului si a omeniei din tine."
Mircea Eliade