La Casa Doru...

La Casa DORU - Boli infectioase, din cadrul Spitalului Clinic ''Dr. Victor Babes'', sunt aproximativ 40 de copii si adolescenti infectati cu HIV. Ei au fost uitati prin spitale, abandonati, sunt copii ai nimanui. Aceste fiinte care traiesc in orfelinate sunt doar suflete parasite care raman singure pana in ultima clipa. Singura lor certitudine este condamnarea la izolare. Acestor copii nu li s-a oferit niciodata sansa de a alege. Sa aleaga ce scoala vor sa urmeze sau ce se vor face cand vor fi mari...

http://spitalulbabes.ro/?page_id=133

Am dori sa aducem un zambet pe buzele acestor suflete in preajma sarbatorilor de iarna de anul acesta. Ne-am hotarat sa ne mobilizam si sa-i vizitam acasa la ei, la Casa DORU, inainte de Mos Nicolae, sambata 26 noiembrie, sa le facem o surpriza dulce si sa le luminam putin ziua.

Cine doreste sa ni se alature este binevenit sa dea o mana de ajutor sau sa ne insoteasca sa le le oferim celor 40 de suflete o clipa de atentie, un moment. Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati.

[...]

 

Am fost la Casa DORU unde l-am ajutat pe Mos Craciun sa ofere cadouri celor 50 de tineri internati aici. Tinerii ne-au surprins cu optimismul si cheful lor de viata, cu zambetele cu care ne-au intampinat. S-au entuziasmat foarte tare la vederea Mosului, au discutat cu el, au primit foarte bucurosi cadourile si au mancat cate o felie de tort. Impreuna, i-am colindat mosului cu melodii cunoscute si de ei. Cativa dintre tineri au tinut sa-si exprime talentele, ne-au impartasit din experientele lor si ne-au rugat sa revenim.

Alaturi de noi, ca ajutoare ale Mosului, au fost cativa prieteni si voluntari, carora le multumim din inima pentru ajutorul oferit si pentru prezenta lor acolo.

 

Casa doru 1 Casa doru 2casa doru 3casa doru 4

"Cea dintai si singura esentiala datorie a omului este caritatea, adica o neobosita justificare a bucuriei existentei. A face din viata si cunoasterea ta o permanenta bucurie în pofida tuturor mizeriilor, si întunecimilor, si pacatelor, si neputintelor, si deznadejdilor, iata o datorie a omului si a omeniei din tine."
Mircea Eliade