Luisa

Alături de mama sa, Luisa trăieşte din banii proveniţi din programul “Bani de liceu” şi din pensia alimentară pe care o primește de la tatăl ei. În total, puţin peste 300 de lei lunar. Până acum, mama ei, Marcela Danciu, a mai lucrat pe unde a găsit, dar în ultima perioadă n-a mai avut nimic de muncă, aşa că situaţia lor s-a înrăutăţit.

“Chiria garsonierei în care stăm este 1.000 de lei şi de când mama nu mai are de lucru, nu ne mai permitem să plătim. Dacă nu dăm banii până la 31 decembrie, riscăm să fim date afară. Vă rog să mă ajutaţi, nu vreau să mor de frig pe stradă. Am cerut sprijinul celor care m-ar putea ajuta, inclusiv la Primăria Capitalei, dar n-am găsit înţelegere. Tot ce vreau e o cămăruţă pentru mine şi mama mea. Pot plăti în tablouri”, ne-a spus Luisa Balaban, care anul viitor se pregăteşte de vernisarea primei sale expoziţii.

Cateva exemple ale creatiilor Luisei...

Pic 1Pic 2

 

"Cea dintai si singura esentiala datorie a omului este caritatea, adica o neobosita justificare a bucuriei existentei. A face din viata si cunoasterea ta o permanenta bucurie în pofida tuturor mizeriilor, si întunecimilor, si pacatelor, si neputintelor, si deznadejdilor, iata o datorie a omului si a omeniei din tine."
Mircea Eliade