Monalisa

Monalisa Vasile are 17 ani, s-a nascut la Calarasi si este eleva la liceul "George Enescu" din Bucuresti si locuieste cu chirie, impreuna cu sora ei studenta; doar tatal  lucreaza, iar mama este casnica. 

Monalisa canta la vioara si vorbeste engleza, franceza si spaniola. In ciuda greutatilor materiale, Monalisa canta foarte frumos si a obtinut foarte multe premii intai la concursuri nationale si internationale. A sustinut recitaluri la Cercul Militar, la Muzeul "George Enescu", in Piata festivalului "George Enescu". 

Din repertoriul ei mentionam: Sonata in La Major de A. Vivaldi, Sonata in Sol Major de W. A. Mozart, Balada de Ciprian Porumbescu, Rapsodia Bulgara de Vladigherov, Concertul nr. 3 in Sol Major (partea 1) de W. A. Mozart, Concertul in Mi Minor de F. Mendelssohn (partile 2 si 3).

 

"Cea dintai si singura esentiala datorie a omului este caritatea, adica o neobosita justificare a bucuriei existentei. A face din viata si cunoasterea ta o permanenta bucurie în pofida tuturor mizeriilor, si întunecimilor, si pacatelor, si neputintelor, si deznadejdilor, iata o datorie a omului si a omeniei din tine."
Mircea Eliade